Rockszerviz

Rockszerviz nagyon zenei blogja

Friss topikok

  • bluesrocker: James Hetfield is jön a budapesti ZZ Top-koncertre: zztop.blog.hu/2009/10/11/brad_pitt_es_james_he... (2009.10.12. 18:36) ZZ TOP - Double Down Live Tour '09
  • rockszerviz: :))))))))))) így értettem!!!!!! nem voltál téma! inkább a kaja, mindenki imádta :) (2009.10.02. 00:12) nna, megvót
  • rockszerviz: Ez tényleg hihetetlen! Többszörösen is. Először azért, mert tényleg sokat vártunk rá, másodszor pe... (2009.09.17. 21:24) Elindul
  • Timcsiii: Én az első sorban voltam középen:))) (2009.06.13. 11:34) Az élet szép - Coldplay koncert Budapesten
  • whoishe: Szívesen megkereslek, ha írsz egy elérhetőséget az info@rocktv.hu címre. Lehet, hogy te ezt most g... (2009.02.23. 19:44) Elhunyt Tunyogi Péter

Addig is

2008.03.13. 22:53 mily

Izgulok. Jó hogy! Nemsokára meghallgatható és birtokba vehető lesz az új Kaukazus lemez, most már rendesen, kiadóval, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Vagyis majdnem, mert ez a kiadó (Megadó Kiadó) most még olyan nagyon underground. És kíváncsian várom, hogy mikor bontakozik ki. Na de vissza a Kaukazushoz. Szóval amíg meg nem jön a korong, tessék körbe barangolni a honlapról letölthető dalok között, plusz elolvasni a lenti szösszenetet Béky Zoli tollából a legutóbbi hivatalosféle lemezről, plusz meglesni a videókat is (az összest!!! szintén a honlapról). Ja, amúgy komoly terveink vannak a jelenlegi bloggal, szóval megnyugodhat az, aki már unja a Kaukazus, Kiscsillag, PUF, stb. témát, mert hamarosan jóval színesebb palettáról válogathat tematikailag a kedves olvasó. Kiváncsiskodni ér!! :)

Tehát tessék a cikk:

Kaukázus: Amerika nem hazudik (2006 – szerzői kiadás)

Az undergroundból lassan, de biztosan a pop felé araszoló Kaukázus eme, egyben a zenekar számára is az áttörést jelentő harmadik albuma megfejti nekünk az amerikai álmot! A Kaukázus Új világ szimfóniájából kiderül, hogy miért Amerika, „az amerika”, azaz a tuti recept, hogyan válik röpke kétszáz év alatt Isten háta mögötti gyarmatból a világ egyetlen szuperhatalma. Éljed át diszkont áron az amerikai high-life életformát, avagy fedezd fel az ígéret földjét a lakótelepi garzonlakásod sarkában nyekergő, kínai gyártmányú music centereden keresztül!

De, mit is kapunk a pénzünkért?

A lemez első száma (Teszkó) egy kellemes hétvégi családi plázaidill, amelyből megismerhetjük globalizmus előretolt bástyáinak és egyben interkontinentális tartópilléreinek, elvarázsolt kastélyainak, azaz, az óriás bevásárlóközpontoknak az ellenállhatatlan vonzerejét. A darab egyben betekintést enged teszkós sikertörténet kulisszatitkaiba is, ezért a kiszámítható és töretlenül felfelé ívelő karrierlehetőséget kereső álláskeresőknek különösen ajánlott. (A legtudatosabb fogyasztók, ezen kívül a zenekar honlapján megtalálhatják a mű mellékletét képező multimédiás dokumentumfilmet is, amely eredeti rejtettkamerás felvételekkel tárja fel a további teszkó titkokat.)

A következő tétel (Szexuális élet), napjaink rohanó, stresszes világában, az interkontinentális információs szupersztráda sebességével terjedő szexuális frusztrációk és frigiditás valódi okainak a mélyére ásó mélylélektani elemzés.

Ezt követően, máris a Nemzetközi Klímakonferencia plenáris ülésén találjuk magunkat (10 000 mérföld). Vajon az amerikai sikertörténet eredményei legitimálják-e az elérésük módszereit, avagy, az USA lesz az új tengerbemerült Atlantisz? A budapesti, virtuálisan környezetvédő, divat-antiglobalista és álalternatív aranyifjak kedvenc popszáma!

A negyedik szám (Tunézia) egy pihentető kis lasztminit punnyadás, hiszen a „széles látókör mindenki számára kötelező” és egy kis világlátás, meg a nagyvilágra való nyitottság még az itthoni tunyulás mocsarába belesüppedt öntudatos EU polgároknak is kijár.

Vajon, miért sárgább és savanyúbb a magyar narancs, mint az amerikai? Avagy, miért nem működőképes idehaza az amerikai recept? Megtudhatjuk a következő számból (Lift).

Milyen terheket cipel magával Magyarország? Valóban történelmi örökségek bénítják kicsi országunkat és ezért nem tudjuk magunkévá tenni az amerikai dinamizmust, vagy Amerika mégis hazudik? Vagy mi toljuk el állandóan? Hallgassuk meg, hogy kiderül-e a hatodik dalból (21).

A következő tételből (Kicsi ország) megtudhatjuk, hogy min alapul az az amerikai szólásmondás, amely szerint, „ha valaki mögötted lép be egy forgóajtóba, tuti, hogy előtted lép ki”.

Ezután meghallgathatjuk az Amerikából hazatért bús férfi panaszait: Péter Ogi édesbús dalához, a Kaukázus írt a jól bevált, hagyományos magyar depresszióval átitatott szöveget (Rézcső).

A következő számban (Megvénül) is tovább folytatódik az önsajnálat, vagy tényleg elrepült felettünk az idő vasfoga? Hallgasd meg és döntsd el!

Az utolsó előtti számmal (51 csillag) egy kis családlátogatást tehetünk az amerikai átlagprolinál. Vajon boldogabb, mint a hazai? Amerikai nihil vs. magyar nihil. Összehasonlító szociológiai elemzés.

Amennyiben, az eddig hallottak alapján, vagy éppen annak ellenére, valaki úgy dönt, hogy megpályázza a zöldkártyát az USA-ba, az igénylőlapnak a bevándorlás okait firtató rovatainak a kitöltéséhez megfelelő segítséget talál a lemez utolsó számában (Kortünet).

Aki pedig, mindezek után, még mindig hiányolja az amerikai tini musicalekből megismert rózsaszín amerikai álomvilágot, annak ráadásként itt van a bonus track (Autós mozi).

BZ

Szólj hozzá!

Címkék: nem amerika lemez kaukazus kiadó új megadó

A bejegyzés trackback címe:

https://rockszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr53380072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása