Rockszerviz

Rockszerviz nagyon zenei blogja

Friss topikok

  • bluesrocker: James Hetfield is jön a budapesti ZZ Top-koncertre: zztop.blog.hu/2009/10/11/brad_pitt_es_james_he... (2009.10.12. 18:36) ZZ TOP - Double Down Live Tour '09
  • rockszerviz: :))))))))))) így értettem!!!!!! nem voltál téma! inkább a kaja, mindenki imádta :) (2009.10.02. 00:12) nna, megvót
  • rockszerviz: Ez tényleg hihetetlen! Többszörösen is. Először azért, mert tényleg sokat vártunk rá, másodszor pe... (2009.09.17. 21:24) Elindul
  • Timcsiii: Én az első sorban voltam középen:))) (2009.06.13. 11:34) Az élet szép - Coldplay koncert Budapesten
  • whoishe: Szívesen megkereslek, ha írsz egy elérhetőséget az info@rocktv.hu címre. Lehet, hogy te ezt most g... (2009.02.23. 19:44) Elhunyt Tunyogi Péter

SZERettük ezt az estét!

2009.02.15. 19:13 rockszerviz

Egy zenekar életében mindig nagy esemény az első lemez megjelenése. Így volt ez a Szabad Európa Rádió esetében is. Kazincbarcikán, hazai berkekben tartották első korongjuk bemutatóját, az Egressy Béni Művelődési Házban.
Budapestről érkeztünk az eseményre. A téren borozgató fiataloktól kérdeztük meg, hogy merre van az arra... Persze, hogy tudták, útbaigazítottak bennünket. A koncert helyszíne a szocreál épület előtere volt. Nem nagy hely, ezért a színpad világítását nem tudták igazán megoldani, de a hangosítás viszont meglepően jól muzsikált. Látszott, hogy hozzáértő kezek irányították a potmétereket.

A SZER vendége az Utolsó Alkalom lett, akik ska/punk zenéjükkel igencsak felpörgették a nézősereget. Hatalmas pogózás volt a színpad előtt, így csak hátulról figyeltük őket. Külön kiemelném a zenekar gitárosát Jasit, akinek igencsak figyelni kellett a kezét (kb. hasonlóan mint a Supernem gitárosának Tibinek, aki úgy játszik mintha két gitáros játszana egyszerre a színpadon...). Az frontember Rotten feladata az ének és a hangulatteremtés. Bátran kijelenthetjük mindkettő jól sikerült neki! A ritmusszekció is jól húzta, különösen Gianni papa. Közben a back stage-ben már a SZER javában készült a koncertre.


Kis szünet és átszerelés után a Szabad Európa Rádió is belecsapott a húrokba. Az első nagylemez teljes anyagát lejátszották, nagyon profin! Előkerültek a helyi közönség által már jól ismert régebbi nóták is. Történtek érdekes dolgok. Bencének a gitárjával valami probléma akadt, ezért kb. a koncert felétől egy másikon játszott. Ez is egy koncert nehézségeihez tartozik. Krasznahorkai Laci és Bence éneke jól hallatszott (volt egy dal mikor egyszerre ketten vokáloztak, azt hiszem eredeti verzióban nem így volt, de nagyon tetszett!). Kraszna Tanár úr sokszor kisegítette Bencét a konferálásban, aki pont a lemez címadó dalát felejtette el:) John Tibi basszusgitárján végig jól adta az alapokat, melyhez Takács Marci dobos csatlakozott.

Mikor elfogytak az új és a régi dalok, jöttek a meglepetés vendégek. Gitároknál Balogh Csabi, basszusgitárnál Tóth Gábor kapott helyet a régi SZER-ből, azokból az időkből, mikor még feldolgozás zenekar voltak.

Megmondom őszintén Csabit és Gabit először láttam a színpadon, de úgy játszottak, mintha még most is aktív tagjai lennének a zenekarnak. Nagyon jó volt látni őket így együtt lelkesen zenélni.  Még azt azért jegyezzük meg, hogy a SZER-nek ezek szerint mindig is kiváló zenészei voltak és vannak most is. Zseniális volt!

Ám még nem volt vége, jött a Fagyiárus lány – a punkok kedvence - aztán pedig a legnagyobb meglepetés! A nézőtéren megjelent egy úr, a színpad elé ment, levette a mikrofont (ebben Tádé, a legnagyobb barcikai punk segített neki) és elkezdett a közönség között énekelni. Ki is volt ő? Jesse Gábor, a legendás barcikai punk zenekar, a Privát Nihil énekese. Innentől a koncert átváltott népünnepélybe, valahogy, valahonnan visszaszállingózott a punkok fele, a nézőtéren pedig szinte mindenki táncolt. Gábor elénekelte Iggy Pop-tól a Passanger-t, majd a zenekar elkezdett Neurotic számokat játszani még mindig a régi felállásban. Ez Bencének mindig jól áll. Gitár nélkül egy szál mikrofonnal tűzbe hozza a közönséget a Mozi című underground slágerrel.

Összességében, ha pontozni kellene, 5 pontból 5-öt adnék, plusz még egy csillagot is mellé! Takács Marci a zenekar dobosa koncert végén mutatta az ujjait, amelyet igencsak megviseltek a dobverők. Ilyen a dobos élet. Szóval igen, mindent beleadtak a fiúk, ezért sikerült ilyen jól az este. Persze a közönség is jól vizsgázott! Sok ilyen koncertet kérünk még, Szabad Európa Rádió!


Tutus
Fotók: Nagy Enikő

 

Szólj hozzá!

Címkék: rádió európa szabad gábor szer jesse

A bejegyzés trackback címe:

https://rockszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr98945008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása