Rockszerviz

Rockszerviz nagyon zenei blogja

Friss topikok

  • bluesrocker: James Hetfield is jön a budapesti ZZ Top-koncertre: zztop.blog.hu/2009/10/11/brad_pitt_es_james_he... (2009.10.12. 18:36) ZZ TOP - Double Down Live Tour '09
  • rockszerviz: :))))))))))) így értettem!!!!!! nem voltál téma! inkább a kaja, mindenki imádta :) (2009.10.02. 00:12) nna, megvót
  • rockszerviz: Ez tényleg hihetetlen! Többszörösen is. Először azért, mert tényleg sokat vártunk rá, másodszor pe... (2009.09.17. 21:24) Elindul
  • Timcsiii: Én az első sorban voltam középen:))) (2009.06.13. 11:34) Az élet szép - Coldplay koncert Budapesten
  • whoishe: Szívesen megkereslek, ha írsz egy elérhetőséget az info@rocktv.hu címre. Lehet, hogy te ezt most g... (2009.02.23. 19:44) Elhunyt Tunyogi Péter

A csillag egy síkidom II. rész

2008.02.01. 21:38 mily

(Cset (chat) -interjú Kardos doktorral, a Kaukazus zenekar emberével)

A csillag egy síkidom I. rész

(...) A kakazus sem ír semmit magára.

mily: Igen. nincs miben hinni. Es nincs kiben. Ezert teljesen instabil a politikai elet. De nem is akarok errol... Inkabb arrol, hogy mi a kovetkezo lepes? Megvan a lemez (elegedettek vagytok vele egyebkent?) elkezdtetek koncertezni, vagyis mar volt ket hivatalos fellepes... Ezutan? Uj lemez es ujabb netterjesztes? Vagy?

olaj: Az egyik zenész szívesen foglalkozik a kapcsolattartással. Nyakába vette a dolgot és ugy állapodtunk meg, hogy tegyünk egy próba korszakot. Ahogy más kezdő zenekarok is. Járjunk klubbokba, adogassuk a cd-t, alakitgassunk kapcsolatokat. Előitélet nélkül vetjük magunkat ebbe.

olaj: A Majdnem Kína kurva jó lemez. Semmivel nem rosszabb mintegy régóta praktizáló hajlott korú ráncos arculatú zenekaré. Ez már eredmény. Szól. Sokáig szól.

mily: Aha, es hol tartotok? Alakul a turne? Milyen zenekarokat, klubok kornyekeztek meg?

olaj: Nem én vagyok az illetékes.

mily: Kicsoda?

olaj: A manager.

mily: Szoval hogy epul fel a ceg? Van a manager, a producer, a ket zenedalszerzo, a honlapszerkeszto, es a vendegszeneszek?

mily: Mind nev es kepnelkul, csak titulussal, hogy megmaradjon a pinceszellem?

olaj: Átfedések vannak. Mert vannak. Adott esetben, de maximum két titulussal rendelkezhet az egyén. A kép nélkül meg nem igaz, mi is találkoztunk már. Szerinted kéne felrakni magunkrül képet az oldalra ahogy várunk a gyrosra?

mily: Persze!

mily: Mi talalkoztunk, mert talalkozni akartam veled, de mikor az ember eloadomuvesz akkor szerintem az alap, hogy o maga is szeretne talalkozni. Kontaktus.

olaj: Egyébként meg - számítások szerint - lesz ilyen, spontán. Most is van rá lehetőség fényképet beküldeni, de senki nem kiváncsi rá, a személyi kultuszt meghagyjuk a Kispálnak.

mily: Aham, remeltem, hogy ez a beszelgetes az emlitett zenekar nevenek elhangzasa nelkul folyik majd... demindegy mostmar.

olaj: Koncerten találkozunk szívesen. De a fénykép meg egyoldalu. Minket is érdekel sok ember, mert tudjuk hogy egyediek, de ettől függetlenül nem kell róluk kép. Nézegetni sem akarjuk, sőt megállapításokat sincs okunk tenni a hajszínek és szemöldökvastagságok miatt.

olaj: Miért? Azt a zenekart nem lehet kikerülni.

mily: Ok, szoval a talalkozas a koncerten lesz. Miert ne lehetne kikerulni?

mily: Miert lehet mondjuk kikerulni az Animat, vagy a Tankcsapdat, vagy a Campec dolorest... es miert nem a Kispált?

mily: Ezek a zenekarok mind kivaloak, es mind egyediek, es mindannyian letettek mar az aszatlra.

olaj: Igazad van, töröld ki a válaszomat gyorsan. Csinibaba.

mily: Nem torlom :)

mily: Egyebkent volt mar veletek interju?

olaj: Nem, te vagy az első. Sosem fogom elfelejteni.

olaj: Annak idején a Star Wars volt az első. Onnantól mindenki ahhoz hasonlit sci-fi-t. Persze vannak egyébként is kurva jó ilyen filmek, a Bolygó neve halál pl, de az elsőt azt tiszteletbe kell tartani. Legnehezebb és legkönnyebb helyzet egyben.

mily: Nem hinnem hogy igy lenne. Osszehasonlitani a Star Warst a Bolygo neve hallall. Minek? Masreszt meg mi az hogy "elso ilyen". Milyen? ok egy zenekar a Tankcsapda meg a PUF mellett. Az mas kerdes, hogy ok kurvajo fejek...

olaj: Mert azonos a közeg. Kellően elrugaszkodott mindkettő, de más mint az eddig megszokott. Űr, ür. Föld föld.

mily: Nem tudom... szetrintem teljesen mas. Mindkettot szeretem valamiert, de masert.

olaj: A PUF, a maga hülyesége miatt nem került nyilvánosság elé következetesen. Indokolattlanul van ilyen helyzetben, hazánk egyik úttöröje, Lecso vegetál. Jogtalanul. Lukács a VIVA-ban beszélget és a kereskedelmi rádioba szól. Végletek.

mily: Hat nemtom. ebbe inkabb ne menjunk bele, tulontul ingovanyos talaj.

mily: Mocsar.

mily: De pl a Kispal meg megjarta mindket vegletet, es meg most is ide-oda ugral

olaj: Csak nehogy úgy járjon ez az évtized mint a 80 as évek. Itt jönnek képbe az emlittett zenekarok. Képesek-e magukat felülről vizsgálni vagy bezárkóznak és elkezdenek élni magukból. Örökre. Kispal már nem ugrál. A közönsége ugrál. Alacsonyan.

olaj: A folytonosságot kell megteremteni, kicsit nem bematricázni az autópályát. Ha már van és megépitették, had használhassa más is.

olaj: Ezzel a mozgalom erősödik.

mily: Ok, beszeljunk inkabb a Kaukazusrol. A lemez elerheto lesz audio formatumban is?

olaj: Igen. Magánkiadásban megjelentette a producer és mindenki számára elérhető lesz a klasszikus értelemben vett lemez. Cd formátum, borító, tok, celofán, csak egy dolog fog róla hiányozni, a MAHASZ hologram. Háhá! Ingyen vagy jelképes összegért - 1 euro - lehet átvenni kb két honapon keresztül egy megadott helyen.

mily: Miert ingyen?

olaj: Azt irják egy-ketten a fórumba, hogy gáz az új anyag. Roxy rádió meg ilyenek lettek emlegetve...

mily: Es ki a producered? Hatha mas fiatal tehteseges zenekart is erdekel egy hatekonyan mukodo penzzel rendelkezo producer...

olaj: Egy euro. Nem ingyen. Ne legyen akadály a pénz.

mily: Aham, meg nem hallgattam. Szamitogepes lett? (a Majdnem kína című lemez letölthető a www.kaukazus.hu-ról)

mily: Ok, szoval nem ingyen. Szep. A penz sajnos sokszor akadaly. A koncertek is ingyenesek lesznek?

olaj: Producer elhivatott. De hozzáférhető az e-mail címe: producer@kaukazus.hu

mily: Ti csak egymasra talaltatok veletlenul, vagy ti mar ismeritek egymast regebb ota?

olaj: Az hogy a koncert ingyenes legyen nem rajtunk múlik. Hát abban biztos lehetsz, hogy a járulékos - rezsi - költségen kívül nem kérünk pénzt. Bár a manager meg azt mondja, hogy ha kevésért mész játszani, meg sem hívnak. Majd létrehozunk egy alapítványt, a lángossütők érdekérvényesitő és egyben elit alakulatát.

olaj: Minden az utóbbi két évben történt. Fényképek nincsenek a találkozóról. Videó van az első mozgolodásról, de még korai bemutatni.

mily: Hat ez nem semmi. Mibol fedezitek a koltsegeiteket? Zsebbol?

mily: Politikusok vagytok? Azert van penzetek?

olaj: :)

olaj: El tudod képzelni...

mily: Na de most komolyan... Ti fizettek azert hogy masoknak jot tegyetek? Tisztara mint az onkentes munka, mondjuk afrikaban...

olaj: ...hogy pont igy állna össze a kép?

 

mily: Persze, es a dalszovegekben nem is annyira rejtett partszlogenek bukkannak fol, es megkezdodik a tomegek hipnotizalasa. Siman!

mily: Azt hiszem a Kaukazus kelloen okos ehhez.

olaj: Sok már nincs csak néhány napja... Az Üzletember egyébként szerintem jól sikerült szám lett. Most hallgatgatom.

mily: Mirol szol az uzletember? Es tenyleg, te hany eves vagy?

olaj: Az Üzletember a rágódásról szól... Amikor érzed, hogy képes lennél nemcsak hogy beállni a sorba, de kőkeményen megis tudnál neki felelni, nagy lennél, de még valami hiányzik. Vagy már. Hál’ istennek a kompatibilitás erős. 1981 ben születtem. Pont időben.

mily: Mit tudsz a nyolcvanas evekrol?

olaj: Rágódás. Vergődés. A döntési kényszer távoltartása.

mily: Az uzletember dontesek hoz. Megpedig minel gyorsabban es pontosabban. Akirol te irsz az az aktatologato, vagy nem?

olaj: Gyerekkor. Budapest. Értelmiségi szülők második gyermeke. Sokat nem kellett pöcsölnöm. Adta magát sok helyzet. Úgy döntöttem, hogy csak egy oldalt ismertem. Sokáig. Aztán utaztam meg elkezdtem szívni és kétoldalú lettem. Az egyik felem üzletember. A másik felem elzárkózik bevallani hogy az akar lenni.

olaj: Alternatív üzletember.

mily: Mikor kezdtel el zenelni? Hogy talaltad meg a zenet?

olaj: Napközis tanárbácsi gitározott. Mondtam, hogy én is had. Jézuska hozta. Janóka tanulta.

olaj: Nem vagyok egy tehetséges zenész. Fülem jó. Ennyi. Sosem érdekelt a technikai hangszeres tudás, a zenét az alapjainál fogtam meg. Hangulatjelentés, kifejezés, közösségépités.

mily: Aham. Es irsz?

olaj: Hu, ez ilyen nagyon nagyon. Nincs értelme válaszolnom. Nem tökmindegy. Könyvet nem akarok megjelentetni, bőven kielégit hogy van internet kapcsolatom. Az írás manapság elengedhetettlen tulajdonság. Kommunikácio. Érted, okos nem vagy, beszélni tuddj. Van egy-két író, akit szeretek, de felületesen vágom csak ezt a témát. Inkább az emberi oldala érdekelt a fazonokban és bocs, de egyik sem jó példának.

olaj: Nem jön be ez a "lecsúszol, hogy verset írhass" /puf/ életvitel. Nem akarok mártír lenni, sem olyan, aki a depresszióját értékesíti. Vagyis a pozőrök, szerintem, lúzerek.

mily: Jojo, csak a szovegek miatt kerdeztem, nem baj ha irsz, az sem baj ha olvasol.

olaj: Dr Flasshel is ennyit és ilyesmit dumáltál? Vagy a Szódabélával? Háh, tengap láttam a Gödörben, volt Balaton koncert és feltünt a Béla. Hétfőn találkozunk, kicseréljük egymás lemezét. Azt mondta egy évet adnak maguknak, ha nem jön be abbahagyják. 5 éve csinálják, azért az sok...

mily: Figyi, most otthonrol van internet eleresed? Barmikor odaulsz es tucc potyogni?

olaj: Ja.. Hagyjuk abba, folytassuk valamikor később. Fasza ez a messz. Majd irjál hogy mikor, bár szerintem megbeszéltünk mindent, interjú vége?

mily: Asszem mar reg vege van.

mily: Koszonom az interjut.

olaj: Cha. Kispálos résszel meg okosan. Okosan az imázsformálással. :)

mily: Imazsformalas a te dolgod. En csak teszem a dolgomat. :)

 

 

- mily -

(az interjú első és második részéhez illesztett fotók 2007-ben készültek. sk.)

Szólj hozzá!

Címkék: msn interjú kaukazus

A bejegyzés trackback címe:

https://rockszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr33321523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása