Rockszerviz

Rockszerviz nagyon zenei blogja

Friss topikok

  • bluesrocker: James Hetfield is jön a budapesti ZZ Top-koncertre: zztop.blog.hu/2009/10/11/brad_pitt_es_james_he... (2009.10.12. 18:36) ZZ TOP - Double Down Live Tour '09
  • rockszerviz: :))))))))))) így értettem!!!!!! nem voltál téma! inkább a kaja, mindenki imádta :) (2009.10.02. 00:12) nna, megvót
  • rockszerviz: Ez tényleg hihetetlen! Többszörösen is. Először azért, mert tényleg sokat vártunk rá, másodszor pe... (2009.09.17. 21:24) Elindul
  • Timcsiii: Én az első sorban voltam középen:))) (2009.06.13. 11:34) Az élet szép - Coldplay koncert Budapesten
  • whoishe: Szívesen megkereslek, ha írsz egy elérhetőséget az info@rocktv.hu címre. Lehet, hogy te ezt most g... (2009.02.23. 19:44) Elhunyt Tunyogi Péter

Helló Budapest!!!

2008.08.16. 22:40 rockszerviz

Minden évben kiszemelek magamnak egy Sziget napot. Idén ez augusztus 14-e, csütörtök volt. Nagyszínpadon szinte végig nagy nevek: The Presidents of the United States of America (USA), Millencolin (S), Kispál és a Borz, Kaiser Chiefs (UK), Jamiroquai (UK).

Rekkenő hőség, nincs nagy tömeg még 3 órakor.

A műsorvezető arra kéri a tömeget, hogy a nagy meleg miatt sokat igyanak.

Presidents of the USA szinte negyed óra alatt beáll, nem sokat tököltek. Aztán belecsaptak, és nagy hangulatot csinált a 3 amerikai. Két húros basszusgitár és 3 húros gitár, hát ilyet sem láttam még. Szerintem nem nagyképűek, jó punk zenéhez nem is kell több!! :)

Chris Ballew hihetetlen dolgokat csinált a színpadon, jó humorával hamar megvolt a kontakt a közönséggel.

A koncert alatti látványosság: egy In-Kal szalaggal tetőtől talpig körbetekert srác, aki átsétált a nagyszínpad közönségén, majd átmászott a kordonon. Kedvenc képem amint éppen két In-Kal-os ember emeli vissza :)

Az egyetlen szomorú dolog, hogy Presidents csak 40 percet játszott és vissza se jöttek... Ejjj.... Pedig igen jó, dallamos rock-punk volt ez, ami nagyon ki van találva.

Rohanás gyorsan valami innivalóért (de hogy minek rohantunk, azt nem értem, hiszen majdnem 45 perc átszerelés volt...)
Második nagyszínpados a svéd Millencolin volt. Hát, olyan jó kis punk zene volt. Bár minden szám egy kaptafára készült (ezt a Présházból néztük végig, és nem tomboltuk halálra magunkat ezen a zenén.

A folytatás se volt túl jó: Kispál és a Borz. Sajnos megint ugyanaz az élmény mint az érdi Első Fesztiválon. Erőltetett, olyan kötelező gyakorlat, ami sajnos nekünk már semmit nem jelent (ezt is a Présházból kukkoltuk).

Aztán következett amire igazán mindenki várt: a Kaiser Chiefs. A tömeg hatalmas volt, de mégis kulturáltan végig lehetett tombolni az egészet. Volt egy kis "ciki" mikor Ricky Wilson énekes Budapest helyett Bukarestet köszöntötte, de megbocsájtottuk neki :) (Állítólag Lenny Kravitz Bukarestben meg Budapestet...)


Fotó: Nagy Enikő

Ha azt mondjuk, hogy csak ez a koncert megért 8000 Ft-ot (ennyi volt a napijegy) akkor igazunk van :) Ha pedig ingyen belépővel hallgattuk végig, akkor dupla élvezet. Valami állati nagy koncertet nyomott Kaiser Chiefs!


Fotó: Nagy Enikő

Wilson még a hátsó világító állványhoz is átfutott a közönségen és felmászott rá. Ez a banda nagyon népszerű hazánkban is. Ha nem láttad, sajnálhatod!!!

Aztán választani kellett: Jamiroquai vagy Kaukázus. A francba... Hát már nagyon fáradtak voltunk, lépni alig lehetett, akkora tömeg volt. Bementünk a Szeperéba, azt hittük ott kevesen vannak és hamarabb juthatunk valami üdítőhöz. Hát nem. Még nagyobb volt a tömeg mint kint :) Így hát se Jamiroquai, se Kaukázus. Legszívesebben most megfenyíteném magam, hogy nem mentem el Kaukázusra (mert hallottam, hogy nagyon jó volt és hogy kétszer is visszatapsolták őket!) Jamiroquai nagyon nem jött be, igaz csak hallottuk. Még Péterfi Borit mentünk megnézni, de a hangosítás katasztrófa volt, így az első szám után eljöttünk, irány haza.

tutus

Szólj hozzá!

Címkék: sziget the united america of kaiser states chiefs presidents

A bejegyzés trackback címe:

https://rockszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr17619155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása