Rockszerviz

Rockszerviz nagyon zenei blogja

Friss topikok

  • bluesrocker: James Hetfield is jön a budapesti ZZ Top-koncertre: zztop.blog.hu/2009/10/11/brad_pitt_es_james_he... (2009.10.12. 18:36) ZZ TOP - Double Down Live Tour '09
  • rockszerviz: :))))))))))) így értettem!!!!!! nem voltál téma! inkább a kaja, mindenki imádta :) (2009.10.02. 00:12) nna, megvót
  • rockszerviz: Ez tényleg hihetetlen! Többszörösen is. Először azért, mert tényleg sokat vártunk rá, másodszor pe... (2009.09.17. 21:24) Elindul
  • Timcsiii: Én az első sorban voltam középen:))) (2009.06.13. 11:34) Az élet szép - Coldplay koncert Budapesten
  • whoishe: Szívesen megkereslek, ha írsz egy elérhetőséget az info@rocktv.hu címre. Lehet, hogy te ezt most g... (2009.02.23. 19:44) Elhunyt Tunyogi Péter

A Kaiser Chiefs ismét Budapesten! - Elmarad!

2009.05.12. 10:06 rockszerviz

PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
2009. JÚNIUS 19. 20.00

A brit indie-rock banda, a Kaiser Chiefs egyedülálló fény és hangtechnikával áll majd színpadra Budapesten. A fiúk bárhol is járnak hosszú évek óta, óriási sikert aratnak, nyugodtan elmondhatjuk, hogy a fesztiválok elsőszámú kedvencei, amellyel minden bizonnyal a tavalyi Sziget Fesztivál látogatói is egyetértenének. Az egyszerű pop-punk alapokon nyugvó ütemekkel, könnyen megjegyezhető és énekelhető refrénekkel széles réteg számára megnyerőek a srácok.
Az 1996-ban – akkor még Runston Parva néven – alakult együttes reneszánszát éli az utóbbi években, bár soha nem is kényszerültek parkoló pályára. Ennek az egyik csúcspontja az volt, amikor tavalyelőtt két teltházas koncertet adtak a londoni Earls Court-ben. Kirobbanó sikerüket az első, Employment című lemezük után leginkább második albumuknak, a Yours Truly Angry Mob-nak köszönhették, és a slágerlistákat hosszú hetekig vezető slágerüknek, a Ruby-nak, amellyel egy új fejezet indult el a Kaiser Chief történetében.

Legújabb albumuk, az Off With Their Heads is hasonló ”eredményekkel” büszkélkedhet annak ellenére, hogy eredetileg nem is akartak új lemezt készíteni. A sikerét végül annak is köszönhették, hogy mivel mindannyian nagyon elfoglaltak voltak, úgy döntöttek, eltöltenek együtt két hetet és ”majd csak kitalálnak valamit”. Ezalatt a kizárólag intenzív zenéléssel töltött idő alatt olyan jól érezték magukat, hogy szinte maguktól születtek meg egymás után a nóták. Az első kislemez októberben jelent meg Never Miss A Beat címmel.
Ezen persze nem kell csodálkoznunk, hiszen a fiúk igazán egy hullámhosszon vannak, hiszen iskolás koruk óta ismerik egymást. Nick Hodgson, Nick Baines és Simon Rix egy osztályba jártak a brit Leeds nevű várostól nem messze. Később Rix és Baines az egyetemen találkoztak Andrew White-tal és Ricky Wilsonnal. Hodgson, White és Wilson bandát alapított Runston Parva néven, de miután a kiadójuk beadta a kulcsot, ők is az „utcára kerültek“.Miután a Runston Parva tönkre ment, a csapat újra alakult Parva néven, amikor Rix és Baines visszatért az egyetemről. Végül úgy döntöttek, hogy egy teljesen új „életet“ kezdenek. Az együttes neve ekkor lett Kaiser Chiefs. A névadó egy dél-afrikai futballcsapat volt, a Kaizer Chiefs, ahol a Leeds United kapitánya, Lucas Radebe játszott.
A közönségkedvenc banda nemcsak a zenéjük miatt közkedvelt, hanem azért is, mert egy percig sem titkolják a futball és a sör iránt érzett el nem múló rajongásukat. Ha valaki személyesen is szeretne találkozni a frontemberrel, Ricky Wilsonnal, nézzen be néhány angliai pubba, és biztos lehet benne, hogy valamelyikben a pultot támasztja. Ezen kívül sem egy visszafogott természetű hivatalnok típus, amit a koncertlátogatók többszörösen bizonyíthatnak. Őrült showt produkál a színpadon, bármilyen váratlan akcióra képes, az pedig szinte már természetes, hogy rendszeresen bemászik a közönség közé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr321116630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása